onsdag, december 06, 2006

Chiang Mai - templer og vand



Det nordlige Thailands hovedstad Chiang Mai (ca. 175.000 indbyggere) er en hyggelig by paa trods af stoerrelsen - vi bor inden for den gamle bymur, et omraade paa ca. 1,5 km x 1,5 km - og alene her er der 30 buddhistiske templer, saa der er guldornamenter og buddhafigurer nok til alle.

Vi tog dog foerst paa en tur op og ned ad Ping floden der loeber gennem byen - ikke den store oplevelse fordelt ud over de 2 timer, men hen under aften blev det da lys til et par haederlige billeder til samlingen.

Da vi synes de 30 templer var lige i overkanten at tage rundt til - selv om vi har 10 dage heroppe - bestilte vi en tur med en guide rundt til de 4 "vigtigste". De var alletiders tur, og baade Mads og Emil var meget interesseret i historien om hvordan den foerste Buddha blev...Buddha. Selv mange dage efter giver det opfoelgende spoergsmaal - der ind imellem kan vaere svaere at besvare helt korrekt, naar man nu ikke har vaeret buddhistisk munk de sidste 47 aar. Men det giver mange gode samtaler - om religion, liv og doed. Det er ogsaa interessant selvom man "kun" er 4 og 8 aar.

Thailand er ioevrigt et underligt sted - der er ikke mange lande hvor man moeder en mandlig guide der er mere feminin end de mest forfaengelige kvinder - og som hedder "Porn" til fornavn...uden at fortraekke en mine. Det var i Hua Hin.

Her i Chiang Mai hedder et kendt mellemklassehotel "Porn Ping" - de fleste marketingansvarlige i Europa ville nok advare mod navngivningen, men her er det altsaa et respektabelt hotel.

Har man en restaurant der udelukkende henvender sig til turister - og oveni koebet i en turistfaelde som Hua Hin, er der jo heller ingen grund til at ansaette bare en tjener der i det mindste forstaar et par engelske gloser, saa som tallene fra 1 til 5.... det er selvfoelige bare med til at goere turen sjovere, men ind imellem ogsaa lidt frustrerende, isaer naar det kombineres med thaiernes uvilje til at indroemme at de ikke forstaar, ogsaa bare lader som om, og nikker og smiler (Hint: Paa restauranter opdages det som regel naar maden kommer (den forkerte), eller den anden mulighed, ikke kommer).

Som I kan forstaa, er der store og uoverstigelige problemer herude....(not).