tirsdag, november 07, 2006

Penang - Georgetown og strand



Efter en lang, men ok bustur hele natten fra Mersing paa oestkysten til Butterworth paa vestkysten (11 timer), ankom vi efter yderligere en faergetur og taxitur til Georgetown - en rigtig hyggelig by, der oser af gammel engelsk kolonistil iblandet et skvaet Chinatown og Little India.

Georgetown tog en 3 dage, hvor vi var aktive turister og naaede at se Penang Hill, Kek Lok Sih templet, Cheong Fatt Tzes overdaadige hus (i gl. kinesisk stil), koere med tri-shaw (billedet) osv. osv - et par dage med ikke saa meget afslapning. I Kek Lok Sih templet (det stoerste buddistiske tempel i Malaysia), koebte vi en tagsten med vores navne og en velsignelse - den bliver brugt til et tag over en kaempestatue af "Goddess of Mercy" (Kuan Yin - tror jeg...), der er ved at blive bygget (billedet: Mads og Emil viser den stolt frem).

I en uges tid har vi nu boet herude paa nordkysten af Penang (Batu Ferringi) i et guesthouse, hvor ogsaa familien selv bor - det er lidt trangt, selv om vi da baade har eget badevaerelse og 4 senge. Det ligger dejligt paa en stille vej lige ved stranden. Stranden (billedet) er en god sandstrand, men vandet er ikke saerlig klart (men varmt!) - tilgengaeld er her ingen sandfluer som paa Tioman (de bider/stikker som myg).

Her er meget dejligt, og de sidste par dage er hazen (fra de indonesiske skovbraende) blevet skyllet bort af nogle gevaldige natlige regnskyld - der har vaeret oversvoemmelser i de lavere liggende dele af Georgetown kunne vi laese i avisen. Men det er ogsaa saadan lidt lala, da der har vaeret en masse (mindre) irritationsmomenter:

Foerst blev Emil braendt af en braendmand efter bare en times tid ved vandet, saa har Jasse vaeret lidt snottet/halvondt i halsen, og Emil maatte en tur til laegen da han begyndte at lyde som en saelhund om natten - og Gry drypper stadig oerer for at faa dem fikset. Mads har stadig en masse sandfluebid/myggestik der kloer. Hver for sig smaa ting, men de har det med at komme i stimer, og langt hjemmefra kan problemerne godt irritere en mere end man egentligt synes de burde. Men vi har det altsaa godt ;o)

I morgen tidlig (mandag 30. okt.) gaar turen saa til Langkawi (en faergetur paa ca. 2-3 timer). Planen er at blive der i godt 2 uger inden turen gaar med tog fra fastlandet ind i Thailand den 14. november (billetterne er i hus). En nattogstur paa ca. 15 timer til Hua Hin, hvor vi skal moedes med Jasses mor og hendes mand - men foerst forhaabentlig 2 ugers dasen paa stranden paa Langkawi - fortsaettelse foelger.