tirsdag, april 10, 2007

Ho Chi Minh City (Saigon)




Efter endnu en tur med nattogsekspressen sydpaa, ankom vi rettidigt (ta' den DSB) til Saigon - kl. 05.20. Heldigvis havde vi booket hotel i forvejen og sikret os at vi kunne faa vaerelset med det samme - saa det var bare paa hovedet i seng for os alle 4.

Lettere groggy tog vi paa bytur og saa paa butikker, og som om det ikke var nok i Hoi An, skulle Gry liiigee have et par silkekreationer med i rygsaekken - men de var nu ogsaa rigtigt flotte og sikkert ogsaa meget moderne...

De egentlige oplevelser - ud over jaevnt kaotisk trafik - kom med turen til Cu Chi Tunnelerne - en god tur, og paa billedet fornemmes maaske hvor smaa tunnelerne er (Emil kan lige noejagtigt staa oprejst). Vildt at taenke paa at de rent faktisk boede dernede under jorden.

Paa vejen hjem blev Jasse sat af ved War Remnant Museum (museum for kinesernes og amerikanernes krigforbrydelser - der er ingen om vietnamesernes...). Men det var nu alligevel interessant, og viser med al tydelighed, at krig er en ulaekker affaere (og derfor var museet heller ikke noget for boern).

Saigon var ikke det store sus rent bymaessigt, men tunnelbesoeget var det hele vaerd.

Billederne:
Mads og Emil i Cu Chi tunnelerne (taget med blitz - der er naesten komplet moerkt)
Mads paa vej ned i en af de oprindelige nedgange til tunnelerne (ved dem man kan komme ned i er indgangen lavet stoerre).
Mads og Emil leger paa en amerikansk tank, der faldt for en hjemmelavet anti-tankmine.
Hverdagstrafik i Saigon