tirsdag, marts 20, 2007

Kejserbyen Hue




Foer shop-amok scenerne i Hoi An gik turen fra Hanoi til den gamle kejserby Hue. Turen med nattog var virkelig god - en softsleeper-kupe til 4 med air-con...helt perfekt, og betydeligt bedre end turen gennem Thailand.
Hue var betydeligt varmere - tilbage til de ca. 30-35 grader og shortene kom hurtigt frem igen. Det blev til en del sightseeing:
Sejltur paa Perfume River til de gamle kejsergrave (kaempe mausolaeer/parker) og templer. Ungerne syntes isaer turene fra baaden til gravene med motorcykel var sjove (siddende mellem chauffoeren og mor eller far - uden hjelm, naturligvis). Turen hvor far og Emil punkterede, og maatte hentes af en anden midtvejs var hoejdepunktet...
Ogsaa en tur til det gamle Citadel blev det til, og selv om der var en del traven rundt involveret var ungerne ogsaa interesseret i de gamle flotte bygninger - og ikke mindst Vietnams hoejeste flagstang (selv om den ikke kunne maale sig med verdens hoejste vi saa i Kuala Lumpur).
Billederne:
Emil (og Mads) er stadig (og oftest til hans store irritation) genstand for udelt opmaerksomhed fra vietnameserne - denne gamle dame i Citadellet fik dog tiltusket sig et kys.
Mads og Emil - i deres saedvanelige uniformer, fodboldtoej - i Citadellet i Hue.
En haard maade at tjene til dagen og vejen paa. Sandgravning paa Perfume River. Foregaar med haandkraft (skovlen paa bambusstangen saenkes ned, og naar den er fyldt, hejses den op med en manuelt spil). En skovl ad gangen...og saa haandsorteres der for sten som smides ud igen (og hvis de er rigtigt heldige graver de, de samme sten op dagen efter igen...).
Mads og Emil med koniske (komiske?) hatte ved en af kejsergravene.