søndag, oktober 01, 2006

Ubud - begravelsesceremoni




Vi har vaeret i Ubud i 5 dage, og paa ankomstdagen fik vi tilfaeldigt at vide, at der var en begravelsesceremoni samme dag, og at det var meget specielt, da det var et medlem af kongefamilien, der skulle braendes. Vi tog naturligvis af sted alle mand - og sikke en fest! Ja fest, der var mennesker overalt og kaempemaessige figurer (en af dem med den afdoede) blev baaret gennem gaderne til det sted, hvor selve begravelsesbaalet skulle vaere. Til sidst blev den afdoede flyttet fra den ene figur (et taarn pa over 15 meter), til en anden (tyren pa ca. 5 meter), og herefter blev baalet gjort klart, med offergaver mv., og til sidst gik det hele op i roeg.

Man kan godt foele sig som om at man traenger sig paa, men det er ikke saadan balineserne ser det - alle er velkomne, ogsaa tilfaeldige turister, og det er ikke kun fordi, der var tale om et medlem af den kongelige famile.

Det var meget imponererende, og vi er meget glade for vi var saa heldige at overvaere det - det var en meget stor begivenhed og ikke "bare" en almindelig ceremoni.

Billederne er naturligvis fra ceremonien, og forhaabentlig kan stemningen fornemmes.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Flote billeder - det er jo ren James Bond stemning :-)

3:31 PM  
Anonymous Anonym said...

Er der kun gået en måned.. hvordan kan I ha' nået så meget lækkert, vildt, sjovt, stort og...? Bliv ved med foto og fortællinger! Og pas på hinanden. Kh Trine

7:06 PM  
Anonymous Anonym said...

Hej Gry, Jasse og unger! Hvor er det fantastisk at kunne følge med i jeres rejse på denne måde. Fortsat god tur til jer. Vi kommer nærmere - tager til Kina på tirsdag.

Kærlig hilsen Grethe og Peter.

8:12 PM  

Send en kommentar

<< Home